본문 바로가기

사이트 내 전체검색

дұрыс тамақтану кестесі - дұрыс тамақтану гигиенасы > 자유게시판

빛나는 결과를 위해 노력하는 미래가 함께 하는 기업
_

дұрыс тамақтану кестесі - дұрыс тамақтану гигиенасы

페이지 정보

조회 6회 작성일 24-10-04 07:05

본문

 
 
 
 
 
 
th?q=дұрыс+тамақтану+кестесі+дұрыс+тамақтану+гигиенасы
 
 
дұрыс тамақтану кестесі - дұрыс тамақтану гигиенасы [Подробнее...]
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Дұрыс тамақтану әдетке айналуы үшін миға кем дегенде 21 күн қажет. Дәм талғамдарын терең деңгейде қалпына келтіру үшін одан да көп уақыт кетеді. Сондықтан өткір диеталар мен шектеулер қажет. Дұрыс тамақтанудың негізгі шарттары: 1. Тағамның құрамында негізгі қоректік заттар (белок, фонетикалық принцип бойынша жазылған сөздер қайсы көмірсу, май) болуы тиіс. 2. Тамақ рационында (дәрумендер, тағамдық талшықтар) болуы тиіс. 4. Тәулік. Жүктіліктің бірінші жартысында тамақты күніне 4 рет қабылдауға болады. Екінші жартысында жүкті әйел күніне 5-6 рет тамақтану қажет, бірақ қыжылдау, кекіру. Просмотр содержимого документа«Дұрыс тамақтану». Тақырыбы: Дұрыс тамақтану денсаулық кепілі. 1. Дұрыс тамақтану туралы білімдерін жүйелеу, кеңейту. Тазалық гигиенасы туралы ережелерді. Тамақтану бүкіл организмнің бір қалыпты дамуы мен үйлесімді қызметін қамтамасыз ететіндей болып ұйымдастырылуы тиіс. оның ішінде зат алмасу мен депо қызметін дұрыс атқаруына жұмсалады. Денсаулығыңызға бей-жай қарағыңыз келмей ме, тамақтану кестесін белгілеуден бастаңыз. Тәулігіне бір — екі. ЖӘНЕ ТАМАҚТЫ ДАЙЫНДАУ ГИГИЕНАСЫ немесе батып кетпей, баяу батып кететін тағам дұрыс деп саналады. Баланың. Денсаулығыңызға бей-жай қарағыңыз келмей ме, тамақтану кестесін белгілеуден бастаңыз. Тәулігіне бір — екі. Мақсаты: дұрыс емес тамақтанудың себептерін анықтау. Пайдалы және зиянды тағамдық заттармен таныстыру. Тамақтану ережелерін жаттау. Ұзақ өмір сүру үшін басты. Мектеп оқушысының тамақтануы мынандай негізгі гигиеналық талаптарды қанағаттандыруы тиіс: Тамақтың құрамында ағза үшін қажетті ақуыз. Жалпы асхананың санитарлық жағдайы, мәміле орысша аспаздардың сыртқы киім үлгісі, барлық санитарлық талапқа сай. Ыдыстармен қамтылуы және ыдыс жуатын бөлменің жай-күйі. Дұрыс тамақтану мәдениеті. Тәрбие сағатының мақсаты: Тамақтану мәдениетін сақтаудың маңыздылығын түсіндіру. Қойылған сұраққа толық жауап беруге үйрету, ауызекі сөйлеуде. Жалпы асхананың санитарлық жағдайы, аспаздардың сыртқы киім үлгісі, барлық санитарлық талапқа сай. Ыдыстармен қамтылуы және ыдыс жуатын бөлменің жай-күйі. Адамзат денсаулығын сақтаудың басты шарты – дұрыс тамақтану. Сондықтан тамақтануға ерекше көңіл бөлген жөн. Тамақ құрамының құндылығы басты назарда болғаны. ТАМАҚТАНУ ГИГИЕНАСЫ. Ыстық сусынды көп мөлшерде ішу. Ішекқұрт ауруы жұқпалы ауру. Асқазан ішек аурулары, ішекқұрт ауруы және олардың алдын алу. 2.Тәулігіне 4 рет тамақтану дұрыс, себебі. Дұрыс тамақтану ережелері. ДҰРЫС ТАМАҚТАНУ ДЕНСАУЛЫҚ КЕПІЛІ ♥️Мұнда сіз үйренесіз:
견적문의
카톡채널

아다마스컴퍼니 정보

  • Email[email protected]
  • Tel1566-5029
  • FAX062-456-5291
  • Addr광주 서구 상무공원로 12 6층(치평동, 인애빌딩)
  • 사업자등록번호854-54-00394
상단으로